Avis artikkel

PRØV NOGET NYT

Klik på billedet !

Lukningstruet svømmeklub i

Vojens fortsætter

AF: MORTEN HERMANSEN , MOSHM@JFMEDIER.DK

Publiceret 07.marts 2017 kl. 18:00 Arkivfoto: Jacob Schultz

Formanden for svømmeklubben Søløven har gang på gang forsøgt at aktivere medlemmer og forældre uden held. Mandag var det tæt på at koste klubben livet.

 

Fakta

Svømmeklubben Søløven har eksisteret i 18 år. Bestyrelsen i svømmeklubben rummer fem medlemmer og en suppleant inklusive formanden.

 

Klubben træner ikke til konkurrencestævner, men den træner bredden, nul til 99-årige i at få så gode svømmefærdigheder som muligt.

 

Annalise Andersen har været med i bestyrelsen i 16 år, og hun har været formand i 3 år.

VOJENS: Svømmeklubben Søløven, som holder til i Vojens Svømmehal, var den 6. marts tæt på at dreje nøglen om. Et højt medlemstal og en fornuftig økonomi er ikke nødvendigvis tegn på sundhed hos en forening. Årsagen var, at klubben mangler frivillige både i bestyrelsen og til at lave små arbejdsopgaver til stævner.

 

Det fik formanden for foreningen til at stille et ultimatum til den årlige generalforsamling; Hvis ikke der kom en ny formand og bestyrelsesmedlem, måtte klubben lukke, og i alt 500 medlemmer måtte finde en ny fritidsbeskæftigelse. Klubben fortsætter som minimum et år endnu, men den mangler stadig hænder. Dermed er lukningen indtil videre udskudt, men den kan blive en realitet, hvis hjælpen fortsat udebliver.

 

- Jeg har valgt at fortsætte som formand med den forudsætning, at vi laver en arbejdsfordeling af bestyrelsesopgaver, fortæller Annalise Andersen, formand for klubben Søløven.

 

Forældre takker nej

Det er ikke kun i bestyrelsen, der er mangler frivillig arbejdskraft. En anden udfordring i foreningen er, at de til stævner blandt andet skal bruge officials. Her er foreningen nødt til at trække på forældre og medlemmer, som kan tage tid på svømmerne og sikre sig at de sætter rigtigt af ved bassinkanten.

 

Men det har været en sej kamp for Annalise Andersen. Når hun har forsøgt at skaffe frivillige til at hjælpe i bestyrelsen og til stævner, har hun ramt panden mod muren.

 

- Man bliver ked af at få så mange: "Vi kan ikke, vi har travlt" fra forældre. Jeg ville ønske, at folk ikke var så afvisende. At de måske svarede: "Det er ikke sikkert, at jeg har tid, men hvad er min opgave?" indrømmer Annalise Andersen.

 

Følelsen bliver forstærket af at klubben med de 500 medlemmer ellers fungerer fornuftigt.

- Vi er jo ikke et fallitbo. Vi har penge i kassen, og vi har arbejdsbeskrivelser. Vi mangler bare nogle flere hænder, siger Annalise Andersen.