svømmeklub

Svømmeklubben Søløven Vojens

Lidt historie:

Svømmeklubben Søløven, Vojens blev stiftet i foråret 1999 med første undervisningstime i september samme år. Inden klubbens tilblivelse måtte arbejdsgruppen (senere 1. bestyrelse) sørge for at skaffe personer, der ville være med (ca. 20, nåede arbejdsgruppen op på). I dag er klubbens stab på ca. 40, og der er mere end 700 medlemmer.

For at det skulle lykkes, måtte der uddannes livreddere og instruktører.

Alle de forberedende øvelser tog godt et år.

Svømmeklubben Søløven, Vojens er på trods af navnet en underafdeling af Skrydstrup Ungdoms og Idrætsforening (SUIF). Det var daværende formand Henning Petersen der tog initiativ til at samle arbejdsgruppen.

2018-12-05 blev Svømmeklubben Søløven, Vojens til en selvstændig med SUIFs godkendelse.

Svømmeklubben Søløven, Vojens har alle sine aktiviteter placeret i Svømmehallen, Stadionparken 8, 6500 Vojens.


Aktiviteter:

Klubben kan tilbyde elevundervisning, familiesvømning samt vandgymnastik / svømning. Svømmehallen vi benytter er en selvejende institution, og er derfor underlagt de gældende foreningsregler for aktivitetsperioder og antal foreningstimer i hallen, til fordeling imellem foreningerne (pt. 12 timer).

Aktiviteterne strækker sig fra babyer til pensionister i en samlet vinterperiode på ca. 25 uger.

Elevundervisning (lige under 20 hold) er opdelt i 2 linjer:

Første linje er at børnene kommer ind på de mindste hold (baby og haletudser) og rykker op på næste hold efter kunnen.

Linje 2 består af kraftigt blandet hold (hvad alder angår), disse hold er opdelt efter kunnen og når der kommer "huller" i den første linje, bliver enkelte flyttet over på et hold der matcher barnets kunnen.

Babyundervisning er opdelt i 2 sæsonner hen over vinteren (en før jul og en efter jul).

Aqua Fitness / svømninger har forskellige former for aktiviteter / motion i vand i ca 45 minutter, hvorefter det er frit om man ønsker lidt fejlretning af en svømmestil eller bare slappe af. Vinteren er opdelt i 2 sæsonner (en før jul og en efter jul).

Familiesvømning er uden undervisning, hvor enkelt personer / hele familier, vil kunne svømme eller benytte sig af vipper, rutschebaner, sauna, spabad og dampbad eller blot slappe af fredag mellem 18.00-19.00.


Service til nuværende medlemmer:

Dette gælder for alle Søløvens medlemmer.

 Fordel: Man behøver ikke at stå i lange køer for at blive tilmeldt svømning. Tilmelding foregår ved hjælp af programmet Conventus.

Der sendes besked (mail), til alle Søløvens medlemmer, om at det er tid til at tilmelde / betale for næste sæsson (normalt i juni måned).

Mangler der elever på holdene vil disse pladser først blive taget fra ventelister og derefter annonceret på www.soloven.dk / i pressen.


Uddannelser:

Klubbens holdansvarlige instruktører har alle gennemgået flere af DGI's kurser / uddannelser.

Vi tilstræber at give alle instruktører så mange kurser / uddannelser - som den enkelte ønsker / har behov for - ved DGI. Holdene har 2 - 3 instruktører / hjælpeinstruktører / ungdomshjælper (fra 13 år) til at klare undervisningen af 8 - 18 elever.

Klubbens livreddere skal hvert år op til en ny livredderprøve (kommunalt krav), for at måtte gå som livredder i Vojens svømmehal (min. 17 år).